BETREFT
————–

Intake

Consult acupunctuur

Zwangerschapsbegeleiding

Voedingsadvies

KOSTEN
————–

€ 110,00

€ 70,00

€ 110,00

€ 120,00

MINUTEN
————–

90

60

90

120

Contact

BETREFT
————–

Intake
€ 110,00 | 90 min

Intake (avond)
€ 125,00 | 90 min

Consult acupunctuur
€ 70,00 | 60 min

Consult acupunctuur (avond)
€ 85,00 | 60 min

Consult acupunctuur (kort)
€ 60,00 | 45 min

Zwangerschapsbegeleiding
€ 110,00 | 90 min

Voedingsadvies
€ 120,00 | 120 min

Online intake
€ 75,00 | 60 min

Online vervolgconsult
€ 40,00 | 30 min

Contact

Wat anderen zeggen over Oost West Praktijk

“Eindelijk een goed verhaal!, zo reageren mijn vriendinnen als ik vertel over mijn bevalling. Tijdens mijn zwangerschap heeft Marieke me op een aantal vlakken geholpen. Eerst heeft ze me met acupunctuur geholpen om van mijn misselijkheid af te komen en daarna heeft ze me met hypnobirthing technieken gecombineerd met yoga en acupunctuur voorbereid op de bevalling. De eerste keer dat ze me behandelde tegen de misselijkheid gebruikte ze een paar naaldjes en kon ik na de sessie voor het eerst eten zonder misselijk te worden. Na een aantal sessie was de misselijkheid geheel weg.”

“Met hynobirthing kwam ik van mijn angsten voor de bevalling af, en keek ik uiteindelijk zelfs uit naar de bevalling! De hypnobirthing sessie gecombineerd met yoga en, op het einde acupunctuur, vond ik heel speciaal. Tijdens de sessie deden we eerst een paar yoga oefeningen om te ontspannen, gevolgd door een paar ademhalingsoefeningen die je ook tijdens je bevalling kan gebruiken. Dan sloot ze af met een verhaal waarbij je bijv. voorstelde hoe je je baby verwelkomt op de wereld. Heel speciaal. Na zo’n sessie was ik altijd heerlijk ontspannen en geraakt door het contactmoment met de baby. De laatste sessie had ze acupunctuur gebruikt zodat mijn baarmoeder en bekken beter en sneller zouden verstrijken en verruimen voor de bevalling. Ik wilde graag thuis bevallen, maar iedereen raadde mij aan in het ziekenhuis of bevelcentrum te bevallen. Uiteindelijk is mijn wens uitgekomen en ben ik thuis bevallen.”

“De eerste weeën begonnen in de nacht. Heel rustig en helemaal niet pijnlijk. Het voelde als kleine krampjes die tegen de ochtend steeds regelmatiger werden. Tijdens de weeën liep ik gewoon nog rond in huis en halverwege de dag dacht ik laat ik de verloskundige maar eens bellen. Zij kwam langs om te kijken en toen bleek ik al 4 centimeter ontsluiting te hebben. Het was toen 14:00 in de middag. De versloskundige bleef een uur om te kijken hoe snel de ontsluiting zich voorderde. Elk uur had ik 2 centimeter meer ontsluiting. Ongekend snel voor een eerste bevalling volgens de verloskundige. Om 17:00 uur braken mijn vliezen en met 3 persweeën was onze kleine geboren! Thuis in de badkamer op een baarkruk. Het ging super snel en hoewel ik wel pijn voelde kon ik er goed mee omgaan.”

“Na de bevalling kon ik de trap oplopen en kreeg ik 1 hechting. De volgende dag was mijn broer verbaasd dat ik kon staan en rondlopen. Zijn vriendin kon 3 weken niet lopen en 8 maanden niet fietsen. Ik was de dag daarna super energiek en voor iedereen thee aan het zetten. Wat een verschil! Na een maand was ik ook weer ongesteld terwijl ik nog borstvoeding gaf. Bij sommige vrouwen kan dat tot een jaar duren voor ze weer een eisprong hebben. Mijn herstel is ongekend snel en van hormonale schommelingen heb ik nauwelijks last gehad.”

“Ben je opzoek naar een goede acupuncturist of begeleiding tijdens je zwangerschap dan kan ik je Marieke 100% aanbevelen. De combinatie van yoga, hypnobirthing en acupunctuur vormen een gouden driehoek waarmee ze lichamelijke klachten en angsten voor de bevalling mee behandelt. Naast haar bekwaamheid is Marieke een heel vriendelijk, zachtaardig persoon die altijd het beste met iedereen voor heeft. Ze is erg betrokken, persoonlijk en professioneel. Ik zou haar aan iedereen aanbevelen”.

Nienke Diek

“Omdat ik zelf nogal een “controle freak” ben heb ik bewust gekozen voor een zwangerschapscursus die wat “zweverig” klonk. Ik had bedacht dat, als ik maar 1% controle los kon proberen te laten tijdens de bevalling ik al heel veel zou kunnen bereiken. De lessen van Marieke hebben mij leren ontspannen, mijn houding verbeterd en met name geleerd om te ademen.  Het belang van ademen tijdens pijn om deze te verminderen heeft er voor gezorgd dat ik tijdens mijn weeën volledig ontspannen kon blijven. Hierdoor is mijn bevalling zeer voorspoedig verlopen en mijn kindje binnen 3 uur ter wereld gekomen zonder heel veel pijn. Marieke is een fijne docent die tijd en ruimte geeft voor vragen en opmerkingen die je als zwangere vrouw bezig houden. Ze is geduldig en een duidelijke professional die weet waar ze mee bezig is”.

Olga Vos

“Samen met mijn vriendinnetje Carina, die zes weken verder in de zwangerschap was dan ik, besloten we een zwangerschapscursus te volgen. We waren beide voor de eerste keer zwanger en vonden het best spannend. Zo samen was wel zo gezellig 🙂 Carina vond Marieke en zo geschiedde het. Na de eerste les merkte wij beiden al verschil. We werden rustiger zowel qua geest als lichamelijk. De ademhalingsoefeningen hielpen mij te ontspannen en maakte de hypno-birthing oefeningen makkelijker. Door de cursus is de bevalling super gegaan. Ik kon mij door de weeën heen ademen en had bij het persen kracht als nooit tevoren. Binnen vijf uurtjes was mijn prinsesje er. Ik kan het hierdoor elke vrouw aanraden. Je zal je bevalling vol moed, kracht en zonder angst ingaan. En een betere dan Marieke vind je niet. Ze was zeer meegaand, lief, geduldig, zorgzaam en lette op wat wel en niet mogelijk was. Dus ga ervoor!”

Sharon Fredrik