Ik ben drs. Marieke Westerveld, moeder van twee jongens, acupuncturist en voormalig yogadocente. Tijdens mijn studie Religie & Levensbeschouwing maakte ik kennis met Boeddhisme en begon ik met Zenmeditatie. Daarnaast volgde ik wekelijks yogalessen. Vanuit de Vrije Universiteit Amsterdam studeerde ik in Hyderabad, India waar ik dagelijks yoga beoefende. In 2009 besloot ik om de Integrale Yoga Docenten opleiding te volgen. In de periode 2010-2019 gaf ik met veel plezier wekelijks yogalessen. Hoewel ik geen les meer geef omdat mijn praktijk te druk werd, zet ik mijn kennis van adem en asana’s regelmatig tijdens consulten in.

‘Ik geloof in de weg van het midden: een gelukkig en gezond
leven ontstaat door (zelf)compassie en het vermijden van uitersten.’

Hoe maakte ik kennis met acupunctuur?

Dat was tijdens mijn eerste zwangerschap. De bevalling verliep moeizaam. De verloskundige bleek in opleiding te zijn tot acupuncturist. Toen ze de naalden zette kreeg ik direct krachtige weeën. Ook daarna heeft acupunctuur mij op allerlei manieren goed geholpen. Met veel nieuwsgierigheid en enthousiasme ben ik acupunctuur gaan studeren aan de Academie voor Chinese Geneeswijzen, Qing Bai. In 2016 ben ik cum laude afgestudeerd. In mijn praktijk combineer ik nu acupunctuur, voeding en ontspanningstechnieken: allemaal krachtige hulpmiddelen om een gezond, ontspannen en vitaal leven te leiden. Mijn doel is om, samen met jou, de balans te hervinden en plezier te hebben op de weg daar naar toe.

Marieke Westerveld

Wat anderen zeggen over Oost West Praktijk

“Marieke is een aandachtige behandelaar. Ze kan goed luisteren, zich in je verplaatsen en heeft een goede intuïtie.  In combinatie met haar vakkennis maakt dat, dat ze in mijn ervaring precies de juiste naalden weet te zetten om het zelf-genezend vermogen van mijn lichaam aan te spreken. De behandelingen werken en ook heb ik nieuwe inzichten in mijzelf en mijn leven gekregen door onze gesprekken samen. Marieke biedt een veilige ruimte waarin de cliënt er helemaal mag zijn, juist ook de kwetsbare kant. Ze is zacht en toch scherpzinnig. Met haar kennis van psychologie en lichaamswerk heeft ze veel deskundigheid in huis. Na onze behandelingen voel ik me ontspannen en toch opgeladen. Dank je wel Marieke! “

Femke Wijdekop 

“Ik ervaar Marieke als een zeer prettig, gedreven en uiterst capabele therapeut, die werkelijke aandacht heeft voor je problemen.Wat ik als erg fijn ervaar, is dat wanneer het moment om een andere oplossing vraagt, zij makkelijk in die stroom kan stappen, omdat ze veel body of knowledge heeft op velerlei gebieden van het leven. Daarnaast is Marieke empatisch en heeft ze altijd het beste voor. Doordat ze theoretisch ook goed onderlegd is, maakt dat ze keuzes maakt waar de energie op dat moment om vraagt. De veiligheid die zij hiermee biedt, is voor mij uiterst belangrijk”.

Yamilé

“Marieke is een zeer betrokken, natuurlijk geïnteresseerde en breed ontwikkelde acupuncturist. Door deze mix van kwaliteiten wordt een totaalplaatje gecreëerd waardoor niet enkel zwakke punten worden ondersteund met een behandeling, maar ook juist de oorsprong van problemen duidelijk worden. In relatief korte tijd hebben we enorme stappen kunnen maken, zeer dankbaar!”

Thomas

Marieke is  gedreven en uiterst capabel. Ze heeft werkelijke aandacht voor je en de  veiligheid die zij biedt, is voor mij belangrijk. Doordat ze goed kan luisteren en over veel kennis bezit op verschillende vlakken weet ze iedere keer een juiste behandeling te bieden of door te zoeken naar nog een betere manier die veel ontspanning biedt, energie geeft en helend is voor geest en lichaam. Ze geeft persoonlijke voedingsadviezen en meer waardoor ik nieuwe inzichten kreeg en me in korte tijd beter voelde. Dank Marieke!


Marty de Jong