Individuele zwangerschaps­yoga

“When you change the way you view birth, the way you birth will change”

Marie Mongan

Zwangerschap en bevallen zijn zeer bijzondere en belangrijke ervaringen in het leven van een vrouw. Het kunnen transformerende, helende en krachtige ervaringen zijn. Helaas wordt de bevalling in onze samenleving vaak met negativiteit omgeven en gemedicaliseerd. Veel vrouwen treden hun bevalling onnodig met spanning tegemoet. Deze lessen helpen je om anders tegen het lichaam en de beleving van pijn aan te kijken en je bevalling met ontspanning, rust en zelfvertrouwen tegemoet te treden.
Samen stellen we een persoonlijk plan op. Afhankelijk van je ervaring met yoga- en ademhalingsoefeningen, je algemene energieniveau en je wensen (1 of meer partnersessies), kunnen we een lessenserie van minimaal 3 tot maximaal 7 keer opstellen. Het is raadzaam om voldoende tijd te hebben om te oefenen en rond de 6e maand te beginnen. In de laatste maand voor de bevalling kunnen er dan nog 1-3 sessies met acupunctuur ingepland worden. De vaste onderdelen zijn:

  • Fysieke oefeningen: speciale ademhalingsoefeningen en een rustige vorm van zwangerschapsyoga. We doen houdingen die helpen om je veranderende lichaam te ondersteunen en bij het opvangen van eventuele klachten. Speciale aandacht zal gaan naar de onderrug en het bekken. De lessen helpen je om je te ontspannen, waardering te voelen voor je lichaam en contact te leggen met het kindje in je buik.
  • Hypno-Birthing oefeningen om jezelf mentaal en emotioneel voor te bereiden op de bevalling. Deze oefeningen bestaan met name uit diepe ontspanning en verschillende visualisatie- concentratie- en ademhalingsoefeningen. Vanwege de ontspanning ben je ontvankelijk voor de positieve suggesties. Je krijgt na iedere les een uitgebreide mail met uitleg en een audio bestand om thuis verder te kunnen oefenen. De laatste lessen wordt er aandacht besteedt aan de bevalling en de verschillende houdingen en perstechnieken.
  • Acupunctuur: uit onderzoek op de vrouwenkliniek van de Universiteit van Mannheim (DL) blijkt dat een wekelijkse acupunctuur-behandeling tijdens de laatste vier weken van de zwangerschap, de ontsluitingsfase verkort en de kans op complicaties verkleint. Na 40 weken kan acupunctuur helpen de bevalling op te wekken en – eerder tijdens de zwangerschap – een stuitligging te draaien.

Behandeling op afspraak: via mail marieke@oostwestpraktijk.nl of bel 06-25319388

Kosten: € 75,- per sessie

Duur: anderhalf uur

Verzekering: bij aanvullende verzekering wordt 50 – 100% vergoed

Locatie: Praktijkruimte, Bos en Lommer, Amsterdam