Begeleiding

Ik geloof in ‘de weg van het midden’: een gelukkig en gezond leven ontstaat door zelfcompassie en het vermijden van uitersten.

Ik ben drs. Marieke Westerveld, moeder van 2 jongens, yogadocente en acupuncturist. Tijdens mijn studie Religie & Levensbeschouwing volgde ik wekelijks yogalessen. Vanuit de Vrije Universiteit Amsterdam studeerde ik in Hyderabad, India. Tijdens colleges Boeddhisme leerde ik over de Vietnamese Zenmeester, Thich Nhat Hanh. Iedere zomer ging ik op retraite naar Plum Village, zijn klooster in Zuid Frankrijk. Ik ben tussen 1997 en 2005 actief geweest (o.a. als bestuurslid) in de Stichting Leven in Aandacht, de gemeenschap rond Thich Nhat Hanh in Nederland. In 2009 besloot ik om de Yoga Docenten opleiding te volgen bij Integrale Yoga in Rotterdam. Sinds 2010 geef ik wekelijks yoga lessen, waarin integrale yoga en mindfulness gecombineerd worden.

Mijn eerste kennismaking met acupunctuur was tijdens mijn eerste zwangerschap. De bevalling begon met gebroken vliezen en kwam niet op gang. We stonden op het punt om naar het ziekenhuis te gaan. De verloskundige bleek ook acupuncturist, toen ze de naalden zette kreeg ik direct krachtige weeën. Daarna hebben acupunctuurbehandelingen mij op diverse manieren geholpen. Ik besloot acupunctuur te gaan studeren, aan de Academie voor Chinese Geneeswijzen Qing Bai. In 2016 ben ik cum laude afgestudeerd. Ik combineer in mijn praktijk acupunctuur, voeding en yoga: allemaal krachtige hulpmiddelen om een ontspannen, vitaal en energiek leven te leiden. Mijn doel is om jou te helpen bij het hervinden van je balans. Ik probeer Oosterse wijsheid met Westerse wetenschap te verbinden en streef daarom naar samenwerking met artsen en andere (Westers) geschoolde therapeuten. Ik hoop dat Chinese geneeswijzen, net als in Amerika, Duitsland en Engeland, steeds meer onderdeel gaan uitmaken van reguliere behandelingen in ziekenhuizen en andere gezondheidscentra.