Belle Barbé

Ter voorbereiding van mijn bevalling ben ik met 36,37 en 38 weken zwanger naar Marieke geweest voor drie sessies. Tijdens deze sessies kwamen ademhalingsoefeningen, yoga-houdingen, hypnose en accupunctuur aan bod. De sessies waren bij Marieke thuis in een goed verwarmde, prettig verlichtte kamer. Marieke heeft een hele prettige stem en aanwezigheid, ze straalt rust uit en brengt dit ook over tijdens een sessie. 

De ademhalingsoefeningen hielpen mij goed om mijn adem te trainen. Ik kon aan het begin van de sessies bijvoorbeeld niet zo goed lang uitademen maar met het oefenen tijdens de sessies en thuis is dit een stuk verbeterd. 
De yoga-houdingen die we oefenden waren een prettige manier om weer wat extra lucht te krijgen. Tijdens de laatste weken van een zwangerschap is het toch wat krap en werden mijn longen een beetje verdrukt. Marieke liet me zien hoe ik ook via mijn ‘flanken’ kon inademen waardoor ik weer meer zuurstof kreeg. 

Het was voor mij de eerste keer dat ik in aanraking kwam met hypnose bij Marieke maar ik ben er erg enthousiast over geworden! Onder begeleiding van Marieke’s kalme, prettige stem raakte ik al snel in een soort slaap maar was tegelijkertijd wel wakker want ik hoorde altijd nog Marieke’s stem.

De acupunctuur had als doel het verweken en verstrijken van de baarmoedermond op weg te helpen om zo al een voorsprong te hebben tijdens de bevalling. Aangezien mijn dochter het nog lang prettig had in mijn buik ben ik met 41 weken en 3 dagen gestript. Dit is alleen mogelijk als de baarmoedermond al verweekt is, de accupunctuur leek dus te hebben geholpen!

Hebben deze sessies mij geholpen tijdens de bevalling? Daar ben ik wel van overtuigd! Ik had verder geen zwangerschapscursussen gedaan maar de sessies met Marieke gaven mij het zelfvertrouwen dat ik de bevalling aankon en dat mijn lichaam sterk genoeg was. Ik heb dan ook een hele goede bevalling gehad. Vanaf de eerste wee tot aan het moment dat we onze dochter voor het eerst konden aankijken heeft het acht uur geduurd. Ze is bij ons thuis in bad geboren, precies zoals we gehoopt hadden. Tijdens de ontsluitingsweeën was ik in een soort trance (hypnose?!) en kon ik de weeën goed opvangen door te ademen. Daarin hebben de ademhalingsoefeningen ook zeker een rol gespeeld. 

Lieve Marieke, bedankt voor deze voorbereidingen. Ik kan het iedereen aanbevelen!